Γιατί ζω μαμά!!!!!

Γιατί ζω μαμά; Αυτή την ερώτηση μου έκανε η μεγάλη μου κόρη ένα βράδυ που είχαμε τελειώσει το μπάνιο μας και συγκεκριμένα :  Μαμά από τεσσάρων χρονών έχω αυτή την απορία. Γιατί ζώ;!!!! Τι να απαντήσω εγώ εκείνη την ώρα; Προβληματισμός!!!

Αγαπημένο μου παιδί

Δεν ξέρω να σου απαντήσω. Ελπίζω όμως ότι θα έρθει αυτή η στιγμή στη ζωή σου που θα δώσεις μόνη σου την απάντηση . Θα καταλάβεις για ποιό λόγο ήρθες στη ζωή και τί είσαι προορισμένη να κάνεις . Ο κάθε άνθρωπος είναι προορισμένος να εκπληρώσει κάποιον σκοπό. Μερικοί έρχεται η στιγμή και καταλαβαίνουν ποιό είναι αυτό το γιατί. Κάποιοι άλλοι περνά μια ζωή και δεν έχουν καταλάβει τίποτα. Ελπίζω εσύ να καταλάβεις και να εκπληρώσεις το σκοπό σου . Αυτό για το οποίο είσαι προορισμένη και φτιαχμένη να κάνεις και να γίνεις.

Μην πιστέψεις

όμως ούτε μια στιγμή, αυτούς που θα σου πουν οτι δεν είναι όλα δικά σου. Κι όταν λέω όλα δεν εννοώ τα υλικά αγαθά μόνο, που με δουλειά κ καλή διαχείριση μπορείς να αποκτήσεις, εννοώ όλα αυτά που έχεις στην καρδιά και το μυαλό σου που με τη δική σου θέληση και πίστη μπορούν να γίνουν δικά σου. Μην πιστέψεις ότι δεν μπορείς  να φτάσεις στον προορισμό σου, ότι δεν θα τα καταφέρεις, ότι όλοι περνάμε από τη ζωή και χανόμαστε έτσι σαν τον άνεμο.

Να πιστέψεις

ότι όλα είναι δικά σου και όλα μπορείς να τα κατακτήσεις με τη δύναμη του μυαλού, της καρδιάς και της ψυχής σου. Όλοι έχουμε έναν προορισμό στη ζωή μας . Άλλοι μικρό και άλλοι μεγαλύτερο. Η δύναμή σου είναι μεγάλη για να αλλάξεις τον κόσμο, να δώσεις και να πάρεις αγάπη, να αφήσεις τα χνάρια σου και τα φώτα σου στους επόμενους που θα σε ακολουθήσουν.

Κι εγώ, θα σε βοηθήσω όσο μπορώ με αυτές τις ικανότητες και τις δυνάμεις που έχω, να εκπληρώσεις τα όνειρά σου , το σκοπό σου και να μπορέσεις πολύ νωρίς να δώσεις απάντηση στο ερώτημα που σε βασανίζει από τεσσάρων ετών, “γιατί ζω μαμά;”.

 

Σχολιάστε