Αποκριάτικα πάρτυ ξεχωριστά

Από το ξεκίνημα των αποκρεών μέχρι την Καθαρά Δευτέρα γίνεται καταγισμός από παιδικά πάρτυ είτε αυτά είναι γενεθλίων, είτε σχολικά, είτε άλλες εκδηλώσεις. Όλα τα πάρτυ είναι μοναδικά και υπέροχα. Υπάρχουν όμως και κάποια αποκριάτικα πάρτυ ξεχωριστά για τη συγκίνηση που προσφέρουν, την ξέχειλη θετική ενέργεια ,τη χαρά και την αγάπη.

Ένας τέτοιος χορός ήταν και στον σύλλογο ΟΠΑ όπου παρακολουθεί μαθήματα παραδοσιακών χορών η Μαρία τους τελευταίους μήνες. Ατμόσφαιρα οικογενειακή, χαμόγελα παντού, φιλοξενία άψογη, χορός και τραγούδι, παιχνίδια και κεράσματα.

Η προετοιμασία λοιπόν ξεκινάει από νωρίς. Τα κορίτσια βάζουν τις φορεσιές τους που οι καλές μεγαλύτερες νεραιδούλες έχουν χαρίσει (βλέπε βαφτηστήρες), συνδυασμένες με τα ανάλογα ρουχάκια από μέσα για προστασία από το κρύο , βάζουν και τις κορώνες στο κεφάλι ,παπούτσια ανάλογα και έτοιμες στην πόρτα για να αφιχθούν στον προορισμό τους. Η μία βασίλισσα της Αγγλίας με το όμορφο φόρεμά της, η άλλη Έλσα του Frozen με τη μπλε φουστίτσα και τη μπέρτα και η μαμά να καμαρώνει σαν το γύφτικο σκεπάρνι που λέει και ο λαός μας, θαυμάζοντας τα βλαστάρια της.

μαγικά πάρτυ

Φτάνουμε στο χώρο της εκδήλωσης. Ο κόσμος δεν είναι πολύς . Συναντάμε αγαπημένους φίλους και η διασκέδαση αρχίζει με χορό και τραγούδι. Με παιχνίδια, ωραία μουσική και μαγικά, περνούν τρεις ώρες χωρίς να καταλάβουμε πώς. Συμμετέχουμε όλοι, μικροί και μεγάλοι. Χορεύουμε, τραγουδάμε, εμψυχώνουμε τα παιδιά μας στα ομαδικά παιχνίδια. Οι μεγάλοι γίνονται παιδιά και οι μικροί ψηλώνουν ακόμα λίγο από τη χαρά τους. Τα κεράσματα μας περιμένουν και όλοι τα απολαμβάνουμε δεόντως. Περνούν οι ώρες μες στην καλή χαρά και το πάρτυ φτάνει στο τέλος του. Όλοι ευτυχισμένοι και γελαστοί.

Κάτι ανάλογο έζησαν και χτες τα παιδάκια μας στην αποκριάτικη γιορτή της σχολής μπαλέτου. Χόρεψαν τραγούδησαν αγκαλιάστηκαν και ξεφάντωσαν με την καρδιά τους, παρέα με την αγαπημένη τους δασκάλα. Οι γονείς δεν ήταν παρόντες, αλλά τα φωτεινά προσωπάκια τους έλαμπουν, όταν άνοιξαν οι πόρτες και ξεχύθηκαν έξω.

αποκριάτικος χορός
αποκριάτικο ξεφάντωμα

Το πιο σημαντικό όμως από όλα σε αυτές τις εκδηλώσεις και μάλιστα για τα ξεχωριστά αποκριάτικα πάρτυ για τα οποία μιλάω,είναι αυτή η αίσθηση της αγάπης για τα παιδιά, για τον συνάνθρωπο, η καλοσύνη και το νοιάξιμο που υπάρχει στην ατμόσφαιρα. Η αίσθηση οτι δεν είσαι ξένος μεταξύ ξένων, ότι είσαι μέλος της ομάδας και ας είναι λίγος ο καιρός που συμμετέχεις σε αυτήν. Η ευγένεια που νοιώθεις να ξεχειλίζει. Και ευτυχώς αισθάνομαι οτι όλες οι επιλογές δασκάλων για τις δραστηριότητες των παιδιών και όχι μόνο, είναι οι καλύτερες.  Πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά να αγαπούν τους δασκάλους τους. Τους ανθρώπους που θα τους μεταδώσουν τις γνώσεις τους σ’ αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά και θα βάλουν το λιθαράκι τους στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους. Για τους ανθρώπους που θα είναι αύριο τα παιδιά μας εξέχοντα ρόλο και ισχυρό παράδειγμα γίνονται και οι καλοί δάσκαλοι εκτός από του γονείς.

Είμαστε όλοι δημιουργοί αναμνήσεων για τα παιδιά μας, ο καθένας από τη θέση του. Ας προσέξουμε λοιπόν αυτό το φορτίο που θα κουβαλάει το παιδικό μυαλό και η ψυχή, να είναι χαρούμενο, φωτεινό, γεμάτο αγάπη.

Καλή σαρακοστή του 2018 για όλους.

Σχολιάστε