Λες και ήταν χτες…

Λες και ήταν χτες … the musical !!!!!!!

Αυτός ήταν ο τίτλος της μουσικοθεατρικής παράστασης που παρακολουθήσαμε το βράδυ του Σαββάτου στον χώρο του θεάτρου του σχολείου της μεγάλης μου κόρης. Μια παράσταση που είχε παλμό, γέλιο, χαρά, συγκίνηση, ενθουσιασμό, και έντονη συμμετοχή από το κοινό. Σκηνές του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου, ξαναζωντάνεψαν μπροστά μας από τους μικρούς ηθοποιούς που με πολύ μεράκι και μπρίο υποδήθηκαν αυτούς τους ρόλους. Ρόλοι που οι αξέχαστοι ηθοποιοί μόνο με την κίνηση και τις αστείες γκριμάτσες τους έβγαζαν γέλιο, τα παιδιά μας τους εκτέλεσαν επιτυχημένα προκαλώντας χαρά, μέχρι δακρύων. Καλά!!! Mερικά ήταν και από συγκίνηση!!

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά παρακολουθώ αυτό το θεατρικό γεγονός του σχολείου που πραγματοποιείται προς το τέλος της σχολικής χρονιάς πριν τα παιδιά ξεκινήσουν τις εξετάσεις τους. Η παράσταση είναι κάθε χρόνο θεαματική, καλοσκηνοθετημένη και πολυδουλεμένη. Φέτος όμως με ενθουσίασε τόσο πολύ που ήθελα να μεταφέρω αυτό το συναίσθημα και σε εσάς. Η νεράϊδα και το παλικάρι (Βουγιουκλάκη-Παπαμιχαήλ), Μια τρελλή τρελλή οικογένεια( Τζένη Καρέζη-Μαίρη Αρώνη σαν Πάστα Φλώρα), Αλίμονο στους νέους (Δημήτρης Χόρν), Της κακομοίρας (Κώστας Χατζηχρήστος ο μπακαλόγατος), Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη(Μάρω Κοντού -Αλέκος Αλεξανδράκης), Η θεία από το Σικάγο με την αξέχαστη Γεωργία Βασιλειάδου ήταν μερικές από τις σκήνες που ερμήνευσαν τα παιδιά. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της χορωδίας δημοτικού και γυμνασίου τραγούδησαν τα τραγούδια που άφησαν εποχή και οι αντίστοιχοι της ορχρήστρας  πλαισίωσαν με τη μουσική τους, τους ηθοποιούς και τους χορωδούς.

μουσικοθεατρική παράσταση
Στιγμές από την παράσταση
Κι άλλες στιγμές

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε όλες τις σκηνές οι χορευτικές κινήσεις των παιδιών ήταν αρμονικές, μέχρι και ακροβατικά έκαναν. Οι μελωδικές φωνές τους στα αξέχαστα, όμορφα τραγούδια των ταινιών ηχούσαν στα αυτιά μου μαγικές και η σκηνική παρουσία των μικρών ηθοποιών με τις αστείες κινήσεις την αστεία προφορά και το ηχόχρωμα της φωνής τους, προκαλούσε γέλιο με μεγάλη ευκολία. Τα παιδιά ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Κάθε χρόνο το κάνουν αλλά φέτος το χειροκρότημα ήταν πολύ δυνατό.

Κι άλλη στιγμή από την παράσταση με Πάστα Φλώρα

Σε όλη αυτή την προσπάθεια φαίνεται πώς καταρτισμένοι δάσκαλοι μεταδίδουν με επιτυχία τις γνώσεις τους, πρόθυμοι  και επίδεκτοι μαθητές τις αφομοιώνουν, τις κάνουν κτήμα τους και τις εφαρμόζουν με  επιτυχία. Όλοι κόπιασαν για αρκετούς μήνες γι’αυτό το αποτέλεσμα. Τον τελευταίο καιρό τα παιδιά έκαναν εξαντλητικές πρόβες με μεγάλο ενθουσιασμό, παρόλο το διάβασμά τους. Πόσο όμως υπέροχες αναμνήσεις αφήνουν αυτές οι συμμετοχές!!! Όπως είπε και ο δάσκαλός τους “αν στο τέλος αυτής της προσπάθειας έστω κι ένα παιδί βρεθεί κάποια στιγμή να σιγοτραγουδάει στο δρόμο ένα από αυτά τα τραγούδια θα είναι μεγάλη επιτυχία για εμάς”.

Μπράβο σε όλους!!!

 

Σχολιάστε