Χρόνια πολλά μανούλα!!! Και του χρόνου!!!!

Την Κυριακή ήταν η γιορτή της μητέρας και όπως κάθε χρόνο από τότε που η Μαρία μεγάλωσε και μου φτιάχνει μόνη της τα δωράκια της, περιμένω κι εγώ την κατασκευή της. Συνήθως ετοιμάζουν κάτι στο σχολείο και την Κυριακή αυτή η κατασκευή συνοδεύεται μαζί με λουλουδάκια ή κάτι άλλο. Φέτος αυτό το κάτι άλλο ήταν ένα χειροποίητο κερί σε σχήμα καρδιάς που το έφτιαξε με την επίβλεψη φυσικά της μαμάς. Στο παιχνίδι των δώρων μπήκε αυτή τη χρονιά και η Αγγελική, που πηγαίνει παιδικό και μου έφερε κι αυτή το δικό της δωράκι φτιαγμένο από τα χεράκια της καλής δασκάλας της. Όλα είναι καλοδεχούμενα όταν γίνονται με αγάπη και ευχαριστώ για όλη την προσπάθεια.

Την Παρασκευή όμως η Μαρία με προειδοποίησε : << Μαμά θέλω εσύ να έρθεις να με πάρεις σήμερα από το σχολείο. Εντάξει; Θα σε περιμένω.>> Θα μπορούσα λοιπόν να κάνω κι αλλιώς;

Σχολώντας, την περίμενα να βγεί και να έρθει προς το μέρος μου. Το ένα χέρι κουβαλούσε τη βαριά τσάντα και το άλλο ήταν κρυμμένο πίσω από την πλάτη. Κάτι κουβαλούσε κι αυτό!!! Το χαμόγελο και ο ενθουσιασμός ίσαμε τα αυτιά.

Και να λοιπόν η μεγάλη αποκάλυψη!!!

Γιοτρή της Μητέρας η καρδιά της Μαρίας
Η καρδιά της Μαρίας

<<Χρόνια πολλά μανούλα!!! Και του χρόνου!!!!

Καρδιά από κερί
Η δεύτερη καρδιά της Μαρίας από κερί

και αυτή είναι η όμορφη κατασκευή της μικρής, όπως είπα από τα χέρια της δασκάλας της.

Γιορτή μητέρας καρδιά Αγγελικής
Η καρδιά της Αγγελικής

Ευχές και ποιήματα γραμμένες με αγάπη και λατρεία. Ευχές που πήραμε όλες οι μανούλες από τα φανταστικά παιδιά μας. Ευχές που δώσαμε κι εμείς με τη σειρά μας στις δικές μας μοναδικές μανούλες. Να ευχηθώ κι εγώ με τη σειρά μου χρόνια πολλά και ευτυχισμένα σε όλες τις μανούλες του κόσμου και να προσθέσω…

Αγαπημένο μου παιδί

Ευχαριστώ που ήρθες στη ζωή μου. Τη φώτισες, της έδωσες άλλο προορισμό και νόημα. Να ξέρεις, ότι δεν είναι εύκολο να δίνεις ζωή, να διαπαιδαγωγείς, να γαλουχείς με σταθερές αξίες και πεποιθήσεις που εξυπνώνουν το πνεύμα μιας ανθρώπινη ύπαρξη, ένα νέο άτομο που θα αφήσει το δικό του στίγμα σε αυτό τον κόσμο. Να ξέρεις όμως, ότι η κάθε μανούλα που φέρνει στον κόσμο ένα παιδί κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί και ξέρει, για να καταφέρει όλα τα παραπάνω . Γι’ αυτό αξίζει τις ευχές και την αγάπη των παιδιών της κάθε μέρα, όλο το χρόνο, για μια ζωή!

2 σκέψεις στο “Χρόνια πολλά μανούλα!!! Και του χρόνου!!!!”

Σχολιάστε