Μάθε να ξεκουράζεσαι. Όχι να τα παρατάς.

Υπάρχουν στιγμές που νομίζω ότι η έμπνευση μου έχει στερέψει και προσπαθώ να καταλάβω τί μου συμβαίνει. Είναι από κούραση; Είναι από βαρεμάρα όταν επαναλαμβάνονται καθημερινώς τα ίδια μοτίβα; Είναι από ψυχικό φόρτο όπου εκεί χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για να ξεμπλέξεις; Από ότι και αν είναι, ένα είναι το αποτέλεσμα. Μένεις στάσιμος. Δεν προχωράς και νομίζεις ότι έτσι θα είναι από δω και πέρα. Τελικά όμως, ακόμα και αυτές οι στιγμές , όπως αυτή καλή ώρα, αποτελούν πηγή έμπνευσης. Γράφω για αυτή μου την κατάσταση για να δώσω δύναμη στον εαυτό μου και σε όποια-ον άλλον αισθάνεται έτσι.

Πολύ βοηθάνε και διάφορα που μου έρχονται στο μυαλό και έχω διαβάσει αλλού. Όπως στην προσωπική ιστοσελίδα της καλής φίλης  ASPATSAMADI.com   όπου αναφέρει:

Πήγαινε αργά αλλά μην σταματάς

Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορα πηγαίνεις , αρκεί να μην σταματήσεις

Μάθε να ξεκουράζεσαι , όχι να σταματάς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όταν κουράζεσαι μάθε να ξεκουράζεσαι, όχι να τα παρατάς.

Δεν νομίζετε οτι είναι φοβερές φράσεις έμπνευσης και δύναμης για άμεση επέμβαση όταν νιώθουμε ότι δεν προχωράμε ότι δεν αντέχουμε άλλο, ότι θα καταρρεύσουμε;

Ο άνθρωπος έχει πολύ δύναμη μέσα του. Αρκεί να το πιστέψει. Όταν δεν μπορεί μόνος του καλό είναι να ζητάει βοήθεια. Μα πρώτα από όλα νομίζω ότι πρέπει να ξεκουράζεται. Να κάνει παύση για λίγο να ανασυγκροτεί τις δυνάμεις του, να επιβραβεύει τον εαυτό του για ό,τι έχει καταφέρει και να συνεχίζει.

Το τι χρειάζεται ο καθένας για τον εαυτό του το ξερει καλύτερα ο ίδιος από όλους. Μια ανάπαυλα στο σπίτι του χωρίς φωνές και φασαρία; Μια βόλτα με μια καλή φίλη και κουβεντούλα; Ένα καφεδάκι αγναντεύοντας τη θάλασσα; Έναν καλό ψυχοθεραπευτή; Ότι κι αν είναι αυτό που θα σας ανακουφίσει κάντε το. Ζητήστε βοήθεια από την οικογένεια, από τους φίλους ακόμα και από τα παιδιά σας ώστε να καταλάβουν και αυτοί πως νιώθετε και που ξέρετε; Μπορεί να σας εκπλήξουν ευχάριστα!

Γι’ αυτό λοιπόν κυρίες μου, ελεύθερες ή μανούλες, εργαζόμενες εντός ή εκτός σπιτιού, δώστε μια σφιχτή αγγαλιά στον εαυτό σας, ξεκουραστείτε με όποιο τρόπο μπορείτε και συνεχίστε.  Μην τα παρατάτε!!!

Σχολιάστε