Μια Παρασκευή χωρίς σχολείο – Κάντε την απολαυστική!

Προχτές λόγω καιρικών συνθηκών ανακοινώθηκε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για την επόμενη μέρα, για να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα ή άλλες δυσάρεστες καταστάσεις. Τα παιδιά σπίτι! Και τώρα τί κανουμε; Μια Παρασκευή το σχολείο κλειστό. Κάντε την απολαυστική για όλους και χαρείτε την.

Όσοι γονείς δούλευαν και δεν μπορούσαν να πάρουν άδεια από τη δουλειά τους…ουπς…. πρόβλημα. Όσοι ήμασταν τυχεροί και μπορούσαμε να μείνουμε σπίτι μαζί τους, καλύτερα τα πράγματα. Και τώρα τί κάνουμε, εκτός από τα μαθήματά τους, για να τα κρατήσουμε μακριά από την τηλεόραση και τις υπόλοιπες ηλεκτρονικές συσκευές;

Πρότεινα να φτιάξουμε ένα γλυκό και συγκεκριμένα ένα κεκάκι για κάτι γρήγορο και εύκολο. Την καλύτερη ιδέα όμως την είχε η Μαρία. <<Μαμά αφού τελειώσουμε το γλυκό, θες να κάνουμε spa για να χαλαρώσεις κι εσύ λίγο; Μην ανυσυχείς όλα θα τα ετοιμάσω εγώ κι εσύ θα ξεκουραστείς>>. Άλλο που δεν ήθελα! Και επειδή της έχω εμπιστοσύνη, κάτι μου έλεγε ότι θα το απολαύσω πολύ.

Πρόταση για spa

Προετοιμασία

Ξεκινήσαμε την προετοιμασία για το κέικ. Βρήκαμε τα υλικά, βάλαμε σε λειτουργία το μίξερ και η Μαρία με βοηθό την μικρή της αδερφή άρχισε να βάζει ένα ένα τα υλικά. Εγώ να επιβλέπω και να καθοδηγώ.

Πόσο σημαντικό είναι για τα παιδιά να μαθαίνουν να βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού και να δημιουργούν πράγματα από μόνα τους. Εμπλουτίζουν τις δεξιότητές τους, μαθαίνουν τη χρήση των εργαλείων της κουζίνας και τη λειτουργία τους. Αντιλαμβάνονται την επικινδυνότητα τους και το σημαντικότερο αναλλαμβάνουν ευθύνες και γίνονται πιο ανεξάρτητα. Αισθάνονται ότι τα εμπιστευόμαστε. Λειτουργούμε σαν ομάδα, βοηθάμε ο ένας τον άλλον για να έχουμε ένα καλό και γευστικό αποτέλεσμα. Επιπλέον όταν είναι λίγο μεγάλα και από τη φύση τους προσεκτικά, μας προσφέρουν μεγάλη βοήθεια.

Αφού τελείωσε η προετοιμασία και γεμίσαμε τη φόρμα με το μίγμα του κέικ, το βάλαμε προσεκτικά στο φούρνο…και τί έμεινε; Μα φυσικά η λάντζα ! Γρήγορα λοιπόν πλύσιμο και συμμάζεμα.

Εν τω μεταξύ, η Μαρία έκανε την προετοιμασία για το spa. Έβαλε νερό στην ειδική συσκευή για ποδόλουτρο με τα απαραίτητα άλατα, πετσετούλες στο πλάι για σκούπισμα, πήρε έναν κεσέ γιαούρτι για να απλώσει στο πρόσωπο για σύσφιξη και ενυδάτωση και έκοψε αγγουράκι για τα μάτια. Έφτιαξε δύο αναπαυτικές καρεκλίτσες για να καθήσουμε και φρόντισε την ανάλογη ατμόσφαιρα. Χαλαρωτική μουσική από το κινητό, χαμηλό φωτισμό και κεράκια απλωμένα στο πάτωμα. Έμεινα άφωνη από την προετοιμασία!!! Ούτε στο καλύτερο σπα!!! Και δεν το κρύβω ότι το απόλαυσα με όλη μου την καρδιά. Καθήσαμε στο ποδόλουτρο η καθεμία με τη σειρά της, μου άπλωσε το γιαουρτάκι στο πρόσωπο και τα αγγουράκια στα μάτια και μείναμε ακούνητες για κανα μισάωρο. Απόλυτη χαλάρωση, αφού και η μικρή ήταν ήσυχη και απασχολημένη με τα δικά της παιχνίδια.

Τί ευτυχία να νιώθεις ότι τα παιδιά σου και οι δικοί σου άνθρωποι αναγνωρίζουν την προσφορά σου και θέλουν να στην ανταποδώσουν με όποιο τρόπο μπορούν! Η αναγνώριση της αγάπης και της δοτικότητας προσφέρει σε όλους μας δύναμη και όρεξη να συνεχίζουμε με πίστη και να γινόμαστε ακόμα καλύτεροι.

Αγαπημένο μου παιδί

Ευχαριστώ για όλες τις όμορφες αναμνήσεις που μου δημιουργείς, γιατί και τα παιδιά είναι δημιουργοί αναμνήσεων. Για την αγάπη και το νοιάξιμο που μου προσφέρεις απλόχερα. Για όλη την περιποίηση και την φροντίδα που μου δίνουν τα μικρά σου χεράκια.

2 σκέψεις στο “Μια Παρασκευή χωρίς σχολείο – Κάντε την απολαυστική!”

  1. Γιατί να μην έχω και εγώ μια κόρη να μου τα κάνει αυτά;;; και μετά να μαγειρεύει για όλους; τέλειο!!! ❤️

    Απάντηση

Σχολιάστε