Ούτε που κατάλαβα πώς πέρασαν οι μήνες !!!

<<Οι εβδομάδες όταν περνάνε ευχάριστα, δεν τις καταλαβαίνω πώς περνούν! Από Χριστούγεννα σε λίγους μήνες έρχεται το καλοκαίρι. Ούτε που κατάλαβα πώς πέρασαν οι μήνες!>>

Και όλα αυτά τα λέει η Μαρία έχοντας διανύσει το μεγαλύτερο μέρος της σχολικής περιόδου της Τετάρτης τάξης. Μιας τάξης με πολλά καινούργια θέματα στα μαθηματικά, στη γλώσσα, στην έκθεση, στην ιστορία, στα αγγλικά. Με αρκετό διάβασμα και πολλά τεστ, μπορώ να ομολογήσω.

Και όμως. Της φαίνεται πως περνάει τόσο ευχάριστα και το καλοκαίρι είναι τόσο κοντά. Καμιά φορά βέβαια η κούραση είναι φανερή και εκδηλώνεται με τεμπελιά, νεύρα, καθηστερήσεις στις προγραμματισμένες δραστηριότητες. Αλλά και αυτές οι δυσκολίες ξεπερνώνται με κατανόηση και καλή διάθεση.

Ο χρόνος όμως έxει τη δική του σοφία. Κι εμένα μου φαίνεται ότι περνάει γρήγορα και νομίζω ότι για τους περισσότερους είναι έτσι. Περνάει όμως επειδή είναι ευχάριστος ; Επειδή επαναλαμβάνετε η ίδια ρουτίνα καθημερινά; Επειδή εναλλάσσονται διαφορετικά γεγονότα και συναισθήματα μέσα στο εικοσιτετράωρο; Ακόμα δεν έχω δώσει σίγουρη απάντηση. Πάντως η ζωή είναι μια συνεχής εναλλαγή. Ποτέ δεν μένει στάσιμη και συνεχώς προχωράει μπροστά είτε το θέλουμε είτε όχι.

Ένα όμως είναι σίγουρο. Ότι ο χρόνος ΔΕΝ περνάει όταν κάνεις…. τίποτα απολύτως. Τίποτα δημιουργικό, τίποτα ενδιαφέρον, τίποτα καινούργιο, τίποτα ευχάριστο. Κι ενώ αυτός προχωράει μπροστά, εσύ μένεις στάσιμος ή οδηγείς προς τα πίσω.

Αγαπημένο μου παιδί

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να είναι ο χρόνος σου πολύτιμος, δημιουργικός, χαρούμενος, γεμάτος γνώση και σοφία και ας περνάει γρήγορα. Αξιοποίησέ τον χρησιμοποιώντας όλες τις ικανότητές σου και θα βγεις κερδισμένη. Το πέρασμά μας μέσα στο χρόνο είναι γρήγορο γι’αυτό καλό είναι να είναι ευχάριστο. Εύχομαι όλες οι ημέρες, οι εβδομάδες και οι μήνες της ζωής σου να είναι μια συνεχή εναλλαγή !!!

Και όταν έρθει η στιγμή που θα πεις “βαριέμαι” , ζήστο κι αυτό σαν μια αλλαγή της συνεχούς ροής του χρόνου.

 

 

1 σκέψη στο “Ούτε που κατάλαβα πώς πέρασαν οι μήνες !!!”

Σχολιάστε