Πόσο εύκολο είναι για τα παιδιά!!!

Ξεκίνησαν οι διακοπές, ξεκίνησαν και τα μπάνια μας στη θάλασσα. Στο καθημερινό μας πρόγραμμα οι βουτιές μας λαμβάνουν χώρα στην κοντινή παραλία του χωριού μας. Εκεί συναντάμε σχεδόν τις ίδιες παρέες. Οικογένειες με τα παιδάκια τους που έχουμε γίνει φίλοι και παίζουμε όλοι μαζί στην παραλία. Κατά καιρούς εμφανίζονται και καινούργια παιδάκια, αλλά δεν είναι δύσκολο να ενσωματωθούν στην παρέα, μιας και κάποιος γονιός είναι φίλος ή γνωστός με κάποιον άλλον.

Σήμερα όμως αποφασίσαμε να αλλάξουμε παραλία και παραστάσεις και έτσι βρεθήκαμε κάπου πιο μακριά από τα γνωστά μέρη αλλά αρκετά κοσμικά. Όμορφη παραλία, εντελώς άγνωστα πρόσωπα. Κανένα πρόβλημα.
Οι κόρες μου σήμερα κάνουν παρέα στη θάλασσα με δυο αδερφάκια γαλλικής καταγωγής, που ήρθαν να γνωρίσουν τις ομορφιές της Ελλάδας, ξεκινώντας από το γύρω της Πελοποννήσου. Ειναι μαγικό πόσο εύκολο είναι για τα παιδιά να μπορούν να συνεννοούνται με λίγες λέξεις και πολλές κινήσεις και χαμόγελα. Η Μαρία με λίγες γνώσεις αγγλικών, αυτά με καμία γνώση ελληνικών και όμως επικοινωνούν, ανταλλάσουν παιχνίδια, αγκαλιές και χαίρονται την παρέα τους. Τα παιδιά, όπως όλοι διαπιστώνουμε καθημερινά, έχουν το δικό τους ξεχωριστό κώδικα επικοινωνίας και τίποτα, μα τίποτα δεν τα χωρίζει από το να μιλήσουν, να μοιραστούν, να γελάσουν, να αγαπηθούν, να χαρούν να έχουν κοινές και όμορφες αναμνήσεις.

Να κι ένα στιγμιότυπο από την κοινή τους συνεύρεση
Παρέα στη θάλασσα
Πόσο εύκολο είναι για τα παιδιά να κάνουν παρέα όπου κι αν βρίσκονται!!!

Ας πάρουμε παράδειγμα λοιπόν κι εμείς οι μεγάλοι. Ας κάνουμε την επικοινωνία μας πιο εύκολη. Ας χαμογελάσουμε μεταξύ μας κι ας ανταλλάξουμε όμορφες κουβέντες, σκέψεις και χαμόγελα. Δεν χρειάζεται τόση καχυποψία, ψέμα και η έτοιμη δικαιολογία για κάθε τι που θα μας δυσαρεστήσει. Ας δείξουμε στα παιδιά, ότι μαθαίνουμε κι εμείς από αυτά. Ότι είναι και οι μεγάλοι καλοί μαθητές και προσπαθούν να γίνουν καλύτεροι όπως κι αυτά, φτιάχνοντας έναν κόσμο καλύτερο για να ζήσουμε όλοι αγαπημένοι.

Ας χαρούμε τις διακοπές μας, με πολλές βουτιές και πολλά χαμόγελα!

 

 

2 σκέψεις στο “Πόσο εύκολο είναι για τα παιδιά!!!”

  1. Πράγματι τα παιδιά μέσα στην αθωότητά τους μπορούν πιο εύκολα να γνωριστούν και να κάνουν παρέα με άλλα παιδιά. Κι εμείς ως παιδιά κάποτε κάναμε το ίδιο άλλωστε

    Απάντηση
    • Ναι Νατάσσα αυτό καναμε κι εμείς σαν παιδιά. Ότι είναι εύκολο για τα παιδιά πόσο δύσκολο γίνεται μερικές φορές για τους μεγάλους. Ευχαριστώ για την ανατροφοδότησή σου.

      Απάντηση

Σχολιάστε