Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά

Το προηγούμενο Σάββατο ήταν προγραμματισμένοι αγώνες στίβου για τα σχολεία σε έναν ωραίο αθλητικό χώρο. Όλα τα αγωνίσματα του στοίβου: δρόμος, άλμα εις μήκος, άλμα χωρίς τρεξιμο και ακόντιο. Σαν οικογένεια, προηγούμενη εμπειρία από συμμετοχή σε αγώνες δεν είχαμε. Είπαμε όμως! Για όλα υπάρχει πρώτη φορά και η Μαρία έκανε την πρώτη της εμφάνιση στους σχολικούς αγώνες στοίβου, στο αγώνισμα του ακοντίου.

Ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος. Όλοι οι αθλητές του σχολείου ξεκίνησαν με πούλμαν για το χώρο διεξαγωγής των αγώνων και οι γονείς ακολούθησαν με δικά τους μέσα. Οι αθλητές συγκεντρώθηκαν σε ένα προαύλιο και η κάθε ομάδα ακολούθησε έναν προπονητή μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το ζέσταμα άρχισε και η έναρξη των αγώνων δεν θα αργούσε. Οι γονείς πήραν θέσεις όσο πιο κοντα γινόταν στον χώρο που θα διεξαγόταν το κάθε αγώνισμα για να καμαρώσουν τα δικά τους παιδιά.

Οι αγώνες άρχισαν με την παρέλαση των αθλητών και τον εκφωνητή να υπενθυμίζει σε όλους ότι προέχει η συμμετοχή και όχι το αποτέλεσμα.

παρέλαση αθλητών στοίβου
παρέλαση αθλητών στους σχολικούς αγώνες στοίβου

Αυτό προέτρεψα κι εγώ τη Μαρία να κάνει. Να ζήσει την εμπειρία και να νιώσει τα όμορφα συναισθήματα της συμμετοχής. Η πρώτη φορά σε ότι κι αν κάνουμε είναι που μας αφήνει συνήθως ανεξήτηλες αναμνήσεις, που κουβαλάμε μέσα μας μέχρι το τέλος. Και νομίζω ότι η Μαρία αυτό έκανε.

Αγώνισμα ακοντίο στο στοίβο
Στην αναμονή για το αποτέλεσμα της βολής της

Όταν τελείωσαν οι αγώνες, καταλαμβάνοντας την έβδομη θέση από τις δέκα συμμετοχές, ήταν κατενθουσιασμένη. Έτρεξε στην αγκαλιά μου και ειπε: “Μαμά δεν με νοιάζει που πήρα αυτή τη θέση. Μου άρεσε πάρα πολύ αυτή η εμπειρία. Νομίζω πιο πολύ στεναχωρημένη θα είναι η κοπέλα που βγήκε τελευταία…”

Αγαπημένο μου παιδί

Κανένας που αγωνίζεται δεν πρέπει να είναι στεναχωρημένος. Κάθε αγώνας που θα δίνεις, όποιο κ αν είναι το αποτέλεσμα θα είναι μια μικρή νίκη. Όταν αγωνίζεσαι σημαίνει ότι είσαι ζωντανός, ότι δεν παραιτείσαι, ότι δεν παραδίνεσαι. Προσπαθείς να γίνεσαι καλύτερος με διαρκή προπόνηση, κόπο και υπομονή. Σε κάθε αγώνα όμως να ξέρεις, ότι θα πρέπει να δίνεις τον καλό σου εαυτό με αισθήματα ευγενούς άμιλλας, υγιούς ανταγωνισμού, ήθους και αξιοπρέπειας. Και μην ξέχνάς! Όλα μπορείς να τα καταφέρεις!!! Κι εγώ θα’μαι δίπλα σου να σε καμαρώνω και να σε στηρίζω!

Σχολιάστε